Termeni și condiții

rugăm să citiți cu atenție Termenii și condițiile de utilizare ale acestui site prezentate mai jos Termeni și condiții.

Accesul/vizitarea acestui Site (www.yload.ro/yload.eu și alte subdomenii ale yload.ro/.eu respectiv aplicația de mobil “yload”) de către dumneavoastră se supune Termenilor, condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate, implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la aceștia și reprezintă întreaga înțelegere (contractul) dintre părți.

PARTENERI

Pachetele achiziționate prin intermediul siteului cuprind doar de înscriere în platforma yload.ro/yload.eu, achiziția oricăror alte produse/servicii fiind strict în sarcina cumpărătorului.

Partenerii prezentați în cadrul siteului (clienți/useri care postează mărfuri) sunt doar cu titlu de recomandare și orice serviciu/produs achiziționat de la aceștia naște o relație contractuală doar între partener și cumpărător.

Compania webcenter business solution nu își asumă răspunderea pentru relațiile dintre parteneri și clienți, iar partnerii cât și clienții nu au dreptul să se întoarcă împotriva companiei webcenter business solution pentru pretenții ce decurg din astfel de relații.

Alegerea partenerilor este exclusiv în sarcina clienților și respectiv alegerea clienților este exclusiv în sarcina partenerilor .

PLĂTI

Achiziționarea pachetelor de înscriere în platformele yload.ro/yload.eu se poate face în două moduri: 

Online cu cardul pe platforma www.yload.ro sau prin aplicația de mobil yload”, folosind sistemul de plăti online Stripe Payments.

Prin virament bancar în urmă unei solicitări prin completarea formularului de contact din platforma www.yload.ro sau aplicația de mobil “yload”. 

Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru plățile făcute prin alte modalități de plata decât cele prezentate mai sus.

Informații suplimentare cu privire la condițiile de plata aplicabile și securitatea plăților stripe le puteți găși pe siteul https://stripe.com/en-ro/privacy

Pachetele achiziționate nu pot fi anulate/modificate, participantul pierzând dreptul de a cere restituirea contravalorii lor.

Toate ofertele și reducerile se acordă doar plăților online cu cardul , pentru plățile cu transfer bancar sau alt gen reducerile nu sunt valabile dacă dată primirii plăților este depășită de dată ultimei zile a reducerii. 

Compania webcenter business solutions nu is asumă răspunderea nici pentru mărfurilor pierdute/furate în urmă unor comenzi din platforma yload.ro/yload.eu.

Fiecare companie are obligația de a manifestă un comportament civilizat față de celelalte companii din platforma yload.ro.

Compania își rezervă dreptul de a bloca orice cont/user prezintă un comportament/atitudine față de celelalte companii din platforma 

Atât clienții cât și partenerii au obligația de a comunica de urgență companiei webcenter business solutions orice situație de înșelăciune/fraudă informatică sau chiar anunțuri care nu sunt reale și un pericol pentru securitatea platformelor dar și a clienților/partenerilor. 

ACCESUL ÎN CADRUL PLATFORMELOR YLOAD.RO/YLOAD.EU

Accesul gratuit în platforma se face pe baza a înregistrării companiei/clientului în cadrul platformei yload.eu 

Accesul premium în platforma se face pe baza cumpărării unui pachet smart sau partner și este valabil până la momentul terminării numărului de ore/zile

YLOAD CONNECT

Orice cont inregristrat in platforma yload.ro/yload.eu are dreptul de folosinta pentru yload connect 

Yload ( Webcenter Business Solutions S.A ) nu este responsabil pentru publicarea si utilizarea produsului yload connect. 

Membri inregistrati in platforma si care folosesc yload connect sunt 100% responsabili de folosirea acestui produs

Orice marfa/comanda publicata prin aceasta metoda nu trebuie acceptata de un reprezentant al platformei yload sau un angajat angajat al firmei webcenter business solutions 

GDPR & COOCKIES YLOAD.RO/YLOAD.EU

 Yload publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client sau Membru.

 Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul declara si accepta sa fie contactat prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, de catre compania  Yload (fara insa a exista o obligatie din partea companiei in acest sens), intelegand ca prin completarea informatiilor cu privire la datele sale de contact, precum nume, prenume, adresa de e-mail, nr. de telefon etc., aceste date urmeaza a fi prelucrate si evidentiate in baza de date in scopul imbunatatirii relatiilor comerciale, respectiv in scopul bunei desfasurari a activitatii economice si comerciale ale companiei. Pentru detalii si informatii suplimentare legate de prelucrarea si administrarea datelor tale cu caracter personal, te rugam sa vizualizezi si capitolul/articolul denumit Politica de confidentialitate.

Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Yload de a contacta Membrul sau Clientul.

Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Yload se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si Yload, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea Yload in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.

Clientul declara expres ca datele de contact furnizate ii apartin (adresa de email, numar de telefon, adresa de livrare) si ca vor putea fi folosite de catre Yload in comunicarile sale cu Clientul. 

 

Pentru noi protecția datelor dumneavoastră personale este foarte importantă.

Datele sunt colectate în scopul asigurării celor mai bune oferte pentru dumneavoastră și pentru a va oferi cea mai bună experiență în relația cu platformele yload.ro/yload.eu

De aceea, datele dumneavoastră este necesar să fie actualizate în permanentă. Aveți posibilitatea să interveniți oricând în ce privește acuratețea și utilizarea datelor. Va rugăm să ne contactați cu încredere pentru a le rectifică sau șterge.

Datele sunt colectate doar pe baza consimțământului dumneavoastră în relația cu siteul yload.ro/yload.eu și conform cerințelor legale. Prelucrarea lor se face în condiții de legalitate, echitate și transparență, cu asigurarea securității adecvate a datelor, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale.

Personalul yload respectă cu strictețe cerințele legale în privința protecției datelor și are grijă că toate operațiunile de prelucrare să fie realizate numai în interesul dumneavoastră.

Serviciul de push notifications – notificari in timp real se activeaza automat in momentul in care se creeaza un cont nou. Pentru a opri acest serviciu va rugam sa ne contactati telefonic la 0377101212 si a va sterge userul de la notificari. 

Contactați-ne cu încredere pentru orice întrebări cu privire la protecția datelor la modul în care ele sunt utilizate pentru a va oferi o experiență excelență în relația cu siteul yload.ro și la linkul https://yload.ro/protecția-datelor-cu-caracter-personal/

YLOAD GPS 

Art. 1 YLOAD GLOBAL SA va oferi Beneficiarului serviciul monitorizare GPS pentru urmarirea in

timp real a flotei auto a Beneficiarului, prin furnizarea de echipamente specifice de monitorizare GPS

cu scopul ofertarii de catre Furnizor a unor cereri de transport.

Echipamentele predate Beneficiarului sunt in regim de custodie.

Art. 2 Furnizorul va pune la dispozitia Beneficiarului o Aplicatie (“Aplicatia YLOAD”) si/sau

Platforma (“Platforma YLOAD”) https://trucks.yload.eu prin intermediul carora se va desfasura

relatia dintre Parti.

Art. 3 Prin incheierea prezentului Contract, Beneficiarul accepta neconditionat Termenii si Conditiile

din cuprinsul Aplicatiei sau Platformei YLOAD pe care Furnizorul le poate modifica sau actualiza

oricand, unilateral, comunicand Beneficarului aceste modificari prin intermediul unor notificari de tip

push si/sau e-mailuri. Modificarile vor intra in vigoare de la data notificarii acestora catre Beneficiar.

Neacceptarea modificarilor notificate da dreptul Beneficiarului de a rezilia Contractul in baza unui

termen de preaviz de 15 zile calendaristice.

Art. 4 Furnizorul va asigura, direct sau prin terti, livrarea catre Beneficiar a echipamentelor GPS. La

momentul livrarii echipamentelor GPS se va incheia un proces verbal de predare-primire. Livrarea

echipamentelor se va face la locatia indicata de Beneficiar.

Art. 5 Echipamentele predate Beneficiarului sunt proprietatea YLOAD GLOBAL SA pe toata durata

Contractului.

Art. 6 Intrucat echipamentele sunt date spre folosinta Beneficiarului, de la data semnarii procesului

verbal de predare-primire toate riscurile privind deteriorarea si pierderea echipamentelor predate trec

 

in sarcina Beneficiarului.

OBLIGATIILE PARTILOR:

Obligatiile Beneficiarului:

Art. 16 Beneficiarul are obligatia:

 Acceptarii si achitarii Furnizorului a preturilor si termenelor prevazute in prezentul Contract.

 Sa isi creeze cont in Aplicatie si/sau in Platforma (https://trucks.yload.eu).

 Sa isi instaleze GPS-ul conform instructiunilor oferite de catre Furnizor.

 Sa respecte instructiunile de utilizare, precum si recomandarile Furnizorului in ceea ce

priveste functionarea echipamentelor instalate.

 Sa nu utilizeze echipamentul in alte scopuri decat cele destinate prin prezentul Contract. Orice

abatere de la aceasta prevedere atrage plata de daune interese in favoarea Furnizorului.

 Sa anunte Furnizorul orice defectiune observata in functionarea echipamentelor instalate.

 

3

 

 Sa achite la termen toate obligatiile banesti datorate Furnizorului, conform clauzelor si

conditiilor prezentului Contract.

 Sa anunte Furnizorul modificarile aduse autovehiculelor care ar putea afecta buna functionare

a echipamentelor GPS.

 Sa nu deconecteze intentionat GPS-ul de pe autovehicul si sa nu intervina, in niciun fel,

asupra echipamentelor GPS sau asupra sigiliului aplicat de Furnizor.

 Sa se asigure ca autovehiculul este echipat si corespunde starilor tehnice impuse de legile in

vigoare, din domeniul reglementarii traficului rutier.

 De a nu transfera in niciun fel dreptul de a folosi echipamentele GPS pe intreaga perioada

contractuala.

 Nu va interveni si nu va permite vreunei terte parti sa intervina, in nicun fel, asupra

echipamentelor GPS si nu le va produce deteriorari. In caz contrar, Beneficiarul va suporta

contravaloarea reparatiilor efectuate de Furnizor, iar daca acesta decide inlocuirea,

Beneficiarul va plati contravaloarea acestuia.

Art. 17 Beneficiarul are obligatia permanenta de a actualiza disponibilitatea autovehiculului in functie

de necesitati. In situatia in care Beneficiarul nu doreste primirea unor oferte de transport are

posibilitatea intreruperii monitorizarii GPS-ului din Aplicatia YLOAD.

Art. 18 Are obligatia de a-si creea flota proprie in contul lui din cadrul Aplicatiei YLOAD.

Beneficiarul poarta intreaga raspundere pentru protejarea si utilizarea parolei configurate, inclusiv

pentru furnizarea acesteia catre terti autorizati sau neautorizati de catre Beneficiar.

Art. 19 In situatia in care Beneficiarul doreste inlocuirea vehiculului pe care este instalat

echipamentul GSP are obligatia instiintarii Furnizorului.

Art. 20 Din momentul transmiterii unei comenzi ferme din partea Furnizorului, Beneficiarul are

obligatia de a nu intrerupe semnalul dispozitivului GPS. In situatia deconectarii dispozitivului GPS,

fara a anunta in prealabil, Beneficiarului i se va aplica o penalizare in cuatum de 500 Eur + TVA, cu

obligatia achitarii acesteia in termen de 48 ore.

Art. 21 Daca Beneficiarul confirma executarea unei comenzi, acest lucru va implica o acceptare

completa a termenilor comenzii. Renuntarea la incarcare si implicit la efectuarea transportului dupa

confirmare se penalizeaza cu 500 Euro pentru fiecare astfel de incident. De asemenea, este interzisa

transmiterea si/sau subcontractarea comenzii de transport (sau a informatiilor cuprinse in aceasta

comanda) altui transportator fara acordul prealabil scris al YLOAD GLOBAL SA.

Art. 22 Acceptarea Comenzii de catre Beneficiar se considera finalizata atunci cand exista o

confirmare electronica din partea Furnizorului, fara a fi necesara o confirmare de primire din partea

Beneficiarului.

Art. 23 Furnizorul nu considera niciun moment o Comanda neconfirmata ca avand valoarea unui

contract. Asadar, Contractul intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Furnizor.

Art. 24 Protectia clientilor si neutralitatea totala sunt elemente esentiale ale realatiei dintre Parti.

Contactarea directa a clientilor de catre Beneficiar, fara autorizarea expresa a YLOAD GLOBAL SA

constituie fapta de concurenta neloiala conform Legii 11/1991 si va atrage plata unor daune interese

de 10.000 euro pentru fiecare astfel de fapta. Faptele de concurenta neloiala astfel savarsite sunt

considerate distinct in raport cu numarul clientilor contactati direct de catre Beneficiar. Nivelul

daunelor interese stabilite de comun acord prin prezenta este un nivel minim insa daca prejudiciile

suferite de YLOAD GLOBAL SA prin faptele de concurenta neloiala exced aceasta suma

Beneficiarul va fi obligat si pentru diferenta. Prezenta clauza are rolul unei clauze penale in

acceptiunea art. 1538 Cod Civil.

Art. 25 Beneficiarul are obligatia de a nu aduce modificari dispozitivului GPS, sa nu actioneze in

niciun fel asupra echipamentelor instalate pe autovehicul, in caz contrar, suportand paguba produsa.

Art 26 Beneficiarul se obliga sa puna la dispozitia Furnizorului orice facilitati si/sau informatii pe

care acesta le detine si le considera necesare indeplinirii contractului.

 

4

 

Art. 27 In situatia incetarii Contractului, din orice motiv, Beneficiarul va restitui echipamentele

proprietarului YLOAD GLOBAL SA in termen de maxim 10 (zece) zile de la data notificarii de

reziliere. Contractul se va considera incheiat doar dupa confirmarea din partea Furnizorului ca

dispozitivul GPS este in stare functionala si sigiliul este intact. In caz contrar Furnizorul va factura

Beneficiarului contravaloarea echipamentului in valoare de 200 Euro + TVA.

Obligatiile Furnizorului:

Art. 28 Furnizorul are obligatia

 De a executa serviciile prevazute in Contract cu profesionalismul si promptitudinea cuvenite

angajamentului asumat.

 Sa comunice Beneficiarului datele de accesare in cadrul Aplicatiei si sa instruiasca

Beneficiarul cum sa utilizeze Aplicatia. Obligatia Furnizorului este indeplinita in momentul

permiterii accesului Beneficiarului in cadrul Aplicatiei.

 Sa furnizeze Beneficiarului cereri de transport in functie de tipul de autovehicul detinut si

localizat prin dispozitivul GPS. Ofertele se vor transmite Beneficiarului in functie de optiunea

acestuia comunicata prin intermediul Aplicatiei / E-mailului sau telefonic.

 Sa aloce o persoana de tip dispecer care se va asigura de buna desfasurare a transportului.

 Sa emita si sa comunice catre Beneficiar facturile fiscale reprezentand contravaloarea Pretului

Contractului;

 Sa primeasca Pretul Contractului la care este indreptatit, la termenele si modalitatile precizate

in prezentul Contract.

 Sa acorde asistenta necesara demontarii echipamentelor, astfel incat Beneficiarul sa poata

respecta prevederile contractuale.

Art. 29 YLOAD GLOBAL SA garanteaza plata transportului catre Beneficiar conform comenzii de

transport onorate.

Art. 30 Furnizorul se obliga sa supravegheze prestarea serviciilor, sa asigure resursele umane,

materialele, echipamentele si orice alte asemenea, fie de natura provizorie, fie definitiva cerute de si

pentru Contract, in masura in care necesitatea asigurarii acestora este prevazuta in Contract sau se

 

poate deduce in mod rezonabil din Contract.

INCETAREA CONTRACTULUI:

Art. 58 Prezentul Contract inceteaza de plin drept, fara a fi necesara interventia unei instante

judecatoresti:

 Prin ajungerea la termen, astfel cum este prevazut de art. 7, in situatia in care una dintre Parti

notifica celeilalte intentia de incetare a contractului;

 Prin acordul Partilor, consemnat in scris;

 Prin reziliere, in cazul in care una dintre Parti, culpabil nu isi executa sau isi executa

necorespunzator obligatiile asumate si Partea in culpa nu se conformeaza intocmai celor

solicitate prin Notificarea de conformare. In acest caz, rezilierea contractului poate fi invocata

de partea indreptatita fara a mai fi necesara vreo alta formalitate, fara trecerea vreunui alt

termen si fara interventia instantei judecatoresti;

 Prin denuntare unilaterala de catre oricare dintre Parti, cu acordul unui preaviz de 30 zile.

Art. 59 Prevederile prezentului capitol nu inlatura raspunderea Partii care, in mod culpabil, a cauzat

incetarea Contractului;

Art. 60 In situatia in care Contractul inceteaza inaintea implinirii termenului de 24 luni, Beneficiarul

 

are obligatia restituirii dispozitivului GPS si achitarea sumelor conform art. 10.