fbpx
For english version please press here

Bursa de transport de marfă

care folosește intregral inteligența artificilă

Bursa de transport și transportatorii din intreaga lume traversează deja o perioadă în care avem parte de cel mai spectaculos progres în tehnologie pe care l-a cunoscut vreodată omenirea.

Piața logistică și cea a mărfurilor din România – un domeniu plin de provocări

Noile tehnologii intră puternic în fiecare tip de afacere, iar domeniul transporturilor nu face excepție. Tehnologiile smart vor continua să revoluționeze modul în care companiile își derulează afacerile și vor avea impact asupra fiecăreia, fie că proprietarii realizează sau nu.

Companii din întreaga lume integrează deja inteligența artificială pentru a simplifică operațiunile și pentru a optimiza datele. Inteligența Artificială devine tot mai răspândită, iar sectorul de management al transportului se numără printre cele care vor adapta rapid la schimbări.

Dar cât de ușoară poate să fie tranziția pentru o bursa de transport spre utilizarea noilor tehnologii pe o piață plină de provocări, cum este cea românească? La o privire rapidă asupra modului de lucru pe piața logistică și a mărfurilor, se observă sistemul rudimentar și total ineficient în care se desfășoară lucrurile. Bursa de transport de marfă din România nu a cunoscut niciun progres în ultimii ani, folosind încă mijloace de comunicare învechite, cu costuri uriașe, întârzieri și timp pierdut. Astăzi, pe piața logistică și a mărfurilor din România, în cele mai multe cazuri, se utilizează faxul pentru încărcarea mărfurilor, se folosesc serviciile poștale pentru a trimite facturile, camioanele sunt echipate cu dispozitive GPS vechi care generează costuri lunare foarte mari, plățile sunt mult întârziate și există, în general, o serie de neajunsuri care îi împiedică pe cei care activează în acest domeniu să își atingă obiectivele.

Aceste impedimente care există pe piața logistică și a mărfurilor în aceste timpuri în care tehnologiile smart au pătruns în atât de multe laturi ale vieții noaste, au determinat transportatorii, expeditorii și casele de expediții să caute noi tehnologii care să îi ajute să lucreze mai productiv, mai eficient din punct de vedere al costurilor și să petreacă mai puțin timp în fața calculatorului.

 

Inteligența artificială – soluția care aduce performanță pe piața de transport

În aceste condiții, nevoia de schimbare este iminentă. Yload este primul maketplace din România care vine să răspundă acestor nevoi și să facă tranziția spre un sistem digitalizat mult mai performant, conceput să ușureze munca celor din acest domeniu. Yload este o platformă care reunește funcționalități smart ce au rolul să ușureze mult munca celor care activează pe piața logistică și de mărfuri.

Cine poate utiliza este Yload?

Yload a fost conceput pentru transportatorii mici şi mijlocii care doresc să eficientizeze munca şi să optimizeze costurile, pentru transportatorii care nu au puterea financiară de a-şi digitaliza singuri afacerea. Practic,  este partenerul care ajută companiile mici şi mijlocii să se focuseze efectiv asupra sarcinilor de transport. Cu Yload încărcarea mărfurilor şi urmărirea transporturilor devin sarcini simple, urmărite direct din telefon.

Companiile de transport care se înscriu pe platformă au la dispoziție instrumente simplu de utilizat care le vor permite să facă ușor și rapid o serie de acțiuni importante pentru activitatea lor: de la găsirea unui transport în timp real, la aplicații care urmăresc transportul, pot completa cu ușurință documente și au siguranța că își primesc banii într-un interval de timp scurt de 1-3 zile.

Cu Yload toate etapele logistice devin simple. Prin intermediul şoferului (aplicaţiei instalate pe telefon) clienţii primesc notificări cu privire la starea transportului și, de asemenea, pot vedea în cât timp marfa ajunge la destinaţie sau la încărcare. Tot prin intermediul aplicaţiei clienţii pot încărca şi descărca documentele de însoțire a mărfurilor, optimizând astfel timp preţios. Aplicaţia Yload  poate fi utilizată de orice companie şi nu are număr limită de utilizatori. Astfel, orice operator îşi poate adăuga  echipa de şoferi, eficientizând comunicarea.

Lansarea Yload pe piața din România are loc în Aprilie 2021, dar până atunci companiile de transport care se înscriu în platformă, beneficiază de un bonus de 3 luni gratuit după care costurile ajung la 25 euro pe lună.

 

Citește și alte articole